Tijdens zijn kennismakingsrondje in Enschede Zuid heeft burgemeester Roelof Bleker ook de kinderboerderij ‘De Wesseler’ in de Wesselerbrink bezocht. De beheerder van ‘De Wesseler’ en wijkbewoner van Helmerhoek Leon Haghuis kreeg de gelegenheid om te tonen hoe de kinderboerderij zich ontwikkelt en welke plannen er zijn om de kinderboerderij verder uit te laten groeien.

Ook bij de start van de Bijenhoek speelde onze wijkgenoot Leon Haghuis een belangrijke rol. Als initiator heeft Leon veel werk verricht en met nog grote regelmaat adviseert en helpt hij de Bijenhoek. Als inspiratiebron is ‘De Wesseler’, belangrijk. Hun kennis en ontwikkelingen leiden tot veel mooie initiatieven, voorbeelden daarvan zijn de kweekkas in de Bijenhoek en de beregeningsinstallatie die als prijs is toegekend door Univé.

Kortom, samenwerking en uitwisseling en elkaar versterken levert, zo kunnen we ervaren, een belangrijke bijdrage in de aandacht voor natuur en milieu.

Foto’s: Facebook Wesselerbrink