De vrijwilligers in de Bijenhoek hebben de keuze gemaakt om biologisch te tuinieren. Daar past ook bij dat zoveel mogelijk tuinafval wordt gerecycled en als compost terugkomt in de tuin. Om dat te kunnen realiseren heeft de Bijenhoek een aanvraag gedaan bij Jij maakt de buurt. In Helmerhoek is daarvoor de wijkbudgettencommissie.
Om de recycling zo goed en verantwoord mogelijk te doen is een compostbak van gerecycled plastic aangevraagd en een hakselaar. Daarmee kunnen alle takken tot drie cm gerecycled worden en ook alle resten van planten die overblijven en wordt het af te voeren afval tot een minimum teruggebracht.
De vrijwilligers van de Bijenhoek zijn de wijkbudgettencommissie zeer erkentelijk voor deze bijdragen omdat daardoor de Bijenhoek een steeds aantrekkelijker tuin wordt om elkaar te ontmoeten.
Wilt u meer weten over de Bijenhoek, dat kan door te mailen naar stichtingdebijenhoek@gmail.com