Univé Oost heeft de jaarlijkse prijzen uitgereikt. Van de 200 aanmeldingen was de Bijenhoek één van de negen prijswinnaars. Univé is zeer positief over de Bijenhoek: “In Twente viel de keuze van de jury op onder meer Stichting de Bijenhoek, wier 3500 m2 buurttuin aan de rand van het Enschedese Helmerhoek niet alleen vrijwilligers inspireert tot gezamenlijk onderhoud maar ook voor sociale verbinding zorgt als populaire ontmoetingsplaats voor wijkbewoners.”

De prijs van Univé is ook een prijs voor Noaberschap: “In totaal stelde Univé Oost Fonds €50.000 samen om de gekozen projecten met financiering te helpen. ‘Noaberschap is in het oosten van het land een begrip en volgens hetzelfde principe van elkaar helpen en naar elkaar omkijken is Univé ooit opgericht,’ legt Bé Reinders, algemeen directeur van Univé Oost uit. ‘Wij zijn een regionaal betrokken coöperatie en willen dat ook blijven. Om die reden zet het Univé Oost Fonds zich in om op maatschappelijk niveau bij te dragen aan een plezierige leefomgeving voor onze leden in Twente, Achterhoek en De Liemers.’”

Op de eerste foto de uitreiking van de prijs door Alex Vanhommerig van de Univé Oost ledenraad en Ora Kok, adviseur bij Univé. Op de tweede foto, drie van de vier leden van de stichting Bijenhoek, v.l.n.r. Jenne van der Velde, Ton Leusink en Albert van Winden, die met een glimlach de prijs voor een beregeningsinstallatie in ontvangst nemen. Helaas kon het vierde bestuurslid Wilmie ter Pelle niet aanwezig zijn.