Vanaf komende week wordt een deel van de groentetuin bedekt met karton en wordt er een laag mest op aangebracht. Fietsenwinkel Landewé was zo vriendelijk om het karton waar fietsen in verpakt geweest zijn naar de Bijenhoek te brengen en de mest komt van kinderboerderij Erve ‘t Wooldrik.

De Bijenhoek doet dit als experiment, de bedoeling is dat het karton verteerd en dat de mest wordt opgenomen in de grond. Daardoor is het niet nodig dat de grond voorbewerkt wordt voordat geplant en gezaaid gaat worden. Een spannend avontuur.

Door de samenwerking met kinderboerderij de Wesseler zijn we op het idee gekomen. Er is ook een naam voor, het wordt Permacultuur genoemd. Permacultuur staat echter voor veel meer, het gaat om lokaal, vers en gezond voedsel dat met respect voor de mens en de aarde groeit. Bij www.permacultuurnederland.org/wp kunnen we lezen: “Met permacultuur kun je o.a. leren hoe je een eetbare tuin kunt ontwerpen die smakelijk, mooi en nuttig is. Zowel voor jezelf als voor de vele wezens waar we onze aarde mee delen.”