Door een gezamenlijke inzet van bewoners en vrijwilligers loopt een succesvol seizoen ten einde. Er is nogal wat gebeurd, een nieuwe berging, een nieuwe kweekkas, de bloemenhoek en de groentehoek zijn nieuw ingericht en een bessenhoek en een kleine boomgaard hebben het levenslicht gezien. Goed nieuws is dat de kweekkas door een bijdrage van de provincie de komende tijd ingericht kan worden met mooie kweektafels.

Ook goed nieuws is dat sinds kort de vrijwilligers zich hebben verenigd in een goede doelen stichting, ook wel ANBI-stichting genoemd (zie foto). Daarmee is vastgelegd dat alle inkomsten rechtstreeks aan de tuin ten goede moeten komen en dat als er giften geschonken worden, dat deze aftrekbaar zijn van de belasting.

Tot nu toe kon het niet anders dan dat er contant betaald werd. Goed nieuws is dat Bijenhoek inmiddels een bankrekening heeft. Er wordt uitgezocht hoe op een gemakkelijk en goedkope manier met een betaalpas, een app of een QR code betaald kan worden. We houden u op de hoogte.