Terwijl de nieuwszenders een dag later verslag doen over het noodweer van donderdagavond met “hoosbuien, pompen en dweilen”, viel er gisteravond bij de plantjesruilmarkt in de Bijenhoek letterlijk niet meer dan een enkele druppel. De organisatie van het Noaberschap had het weer nauwkeurig gevolgd om eventueel in te kunnen grijpen en af te gelasten. De zonnedoeken waren uit voorzorg weggehaald, maar dat bleek niet eens nodig. Bij de toegangspoort werd iedereen welkom geheten met het verzoek 1,5 meter afstand te houden. Verder waren de stoelen op de goede afstand geplaatst en kon de ruilmarkt beginnen.

Er was van alles meegebracht van éénjarigen, kamerplanten en tuinplanten. Een aantal bewoners van ‘t Helmgras kwamen o.a. met een bakfiets en brachten leuke plantjes mee, hoofdzakelijk om de andere bezoekers er een plezier mee te doen. Er werd geruild en weggegeven, een paar kamerplanten, sansevieria’s, staan zelfs voortaan op de vensterbank in het wijkcentrum.

Het Noaberschap had het gebeuren feestelijk aangekleed om te kunnen laten zien wat er zo gemaakt wordt door de handwerkgroep tijdens de bijeenkomsten in de Huiskamer. Er werd een flyer uitgereikt en verteld over wat de wijkbewoners de komende tijd kunnen verwachten van het Noaberschap.Deze markt kunnen we geslaagd noemen en was onder het genot van een kop koffie of thee vooral gezellig. Sommige bewoners hadden elkaar door de corona lange tijd niet gezien en konden bijpraten en dat was ook vooral de bedoeling.

Naast wandelen door en om de wijk, zit ook de eerste buitenactiviteit in de Bijenhoek er op. De vrijwilligers van het Noaberschap hebben er zin in, nu het weer kan binnen de richtlijnen van het RIVM. Zaterdagmorgen 5 juni is de Bijenhoek open van 10 tot 12.00 u voor iedereen die de Bijenhoek eens wil komen bekijken of een praatje wil maken. Je bent van harte welkom (mondkapje niet nodig – 1,5 meter wel).