Maandagmiddag was wethouder Arjan Kampman in de Bijenhoek om de vlag in top te hijsen. Daar was een goede reden voor. De Bijenhoek is coronaproof gemaakt doordat nieuwe tafels en stoelen zijn aangeschaft. Ook is een verblijf in de Bijenhoek voor de bewoners bij warm weer aantrekkelijker geworden doordat nieuwe schaduwdoeken zijn geplaatst. Daarnaast zijn de verschillende hoeken grondig aangepakt en nieuwe hoeken zijn ingericht. In de bloemenhoek zijn vele nieuwe bloemen en planten te zien, er is een bessenhoek ingericht, de berging is geschikt gemaakt om gereedschappen en materialen op te ruimen en er is een nieuwe plukbloemendoolhof. De kweekbakken zijn vernieuwd, daardoor kan het compact moestuinieren weer doorgaan. De vernieuwing is nog niet geheel afgerond doordat een kweekkas nog niet geleverd kon worden. Dat zal binnen enkele weken gebeuren.

Wethouder Arjan Kampman had een luisterend oor voor de verhalen en de ervaring die de vrijwilligers met hem deelden. De wethouder liet weten dat hij onder de indruk was van de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers. Hij benadrukte dat het goed is dat in een wijk er een voorziening is waar alle bewoners kennis kunnen nemen van de natuur, waar ze tegelijkertijd elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten tot stand kunnen komen. Veel mensen in de stad en ook vooral kinderen weten niet altijd meer waar het voedsel vandaan komt en hoe het groeit, daar kan een tuin als de Bijenhoek een belangrijke rol in spelen.

Ook heeft wethouder Arjan Kampman de tijd genomen om een “tour de Bijenhoek” te maken, waarin hij kon zien hoe de pompoenheuvel eruit ziet, dat er aandacht is voor fruit zoals abrikozen, perziken en granaatappel. Hij was onder de indruk dat door sponsoring en samenwerking met de buurman van de tuin de Bijenhoek het hele jaar door zonnestroom kan gebruiken. De wethouder liet weten dat hij nog graag in de zomer een keer terugkomt op het moment dat alles in bloei is en hij de bedrijvigheid van een donderdagavond in de Bijenhoek kan meemaken.