Marije’s blog compact moestuinieren (3)

De vorige keer vertelde ik over dat ik mijn bloemetjes erin had gezet en al het een en ander aan groenten.

Mijn bak staat onder een fruitboom. De bloemen hebben hun beste tijd gehad en er komen nu al flink groene bladeren aan. Laten we hopen dat de bijen die er nog zijn goed hun werk gedaan hebben en kunnen we deze zomer genieten van het fruit!

De bijen in de bijenhoek zijn heel belangrijk voor de wijk en de bijenhoek. Helaas is alleen de grote kast nog vol met een volk. De anderen zijn er helaas niet meer. Die kasten zijn leeg. De imker heeft gelukkig op andere plekken nog volken en zal zodra er meer bloemen zijn ook bij de bijenhoek weer een volk plaatsen.
Zo zie je maar hoe moeilijk de bijen het hebben.

Aan de boom achter mijn bak hangt een zogenoemd insectenhotel. Deze is bedoeld voor de solitaire bij. De bij die graag alleen leeft. Deze zijn net zo belangrijk!!

Je kan deze leuke hotelletjes zelf maken of kopen en leuk aan je schutting hangen of aan een boom.

Als je goed op de foto’s kijkt zie je een bijtje al heel druk bezig zijn met nestjes maken.