Twee buitentafels van maar liefst drie meter lang en een meter breed hebben vanmorgen in de Bijenhoek een plaatsje gevonden. Ook de stoelen zijn er al. Daarmee kan het ‘t Noaberschap gebruik maken van de Bijenhoek en ook andere hebben al laten weten belangstelling te hebben. Daarnaast zijn de picknicktafels bij elkaar gezet zodat de schoolkinderen volop aan natuureducatie kunnen doen. Om de Bijenhoek een mooi aanzicht te geven wordt gebruik gemaakt van milieuvriendelijke houtsnippers uit onze eigen wijk. De komende weken worden de snippers door de vrijwilligers op de Bessenhoek gebracht en op andere delen van de Bijenhoek.
Vanzelfsprekend zijn de vrijwilligers de Provincie dankbaar dat in samenwerking met ‘t Noaberschap er voorzieningen getroffen kunnen worden die coronaproof zijn voor jong en ouderen. Door een bijdrage van het Buurtfonds van de Postcodeloterij kunnen er veel verschillende activiteiten ontplooid worden. De tafels bijvoorbeeld komen uit het Buurtfonds. De gemeente heeft ook dit jaar de houtsnippers verzorgd. Een mooie vorm van hergebruik, het snoeihout uit de wijk krijgt in de Bijenhoek een tweede bestemming en wordt de voedingsbodem voor de planten. Zoals u weet de vrijwilligers werken zonder bestrijdingsmiddelen.