De Bijenhoek had een kweekkas van de gemeente gekregen, daar waren ze maar wat blij mee. Helaas een voorjaarsstorm heeft daar korte metten meegemaakt. Op de foto is te zien dat achter het Bijenhoekkunstwerk nog een paneel van de kweekkas ligt. Het afgelopen jaar heeft Efrim nog enkele bakjes voor kunnen planten doordat, zoals altijd, de vriendelijke buurman een plaatsje in zijn kas vrij kon maken. Een grondig onderzoek leerde ons dat nogal wat kassen hetzelfde euvel hebben. Een aluminium frame dat niet stevig genoeg is met dunne kunststof panelen.

De Bijenhoek wil graag een kas die gebruikt kan worden om het seizoen eerder te laten beginnen, om bijzondere of gevoelige planten op te kweken en om aan alle bewoners, dus ook kinderen het opgroeien van planten te laten zien. Vandaar dat de Bijenhoek bij “Jij in de Wijk” een aanvraag heeft ingediend voor een kweekkas van ongeveer dezelfde grootte, maar wel stevig genoeg en met veiligheidsglas.