VRIJDAGMORGEN 25 SEPT. VAN 10.00 – 12.00 DE ‘HUISKAMER’ GAAT BLOEMBOLLEN PLANTEN

Noaberschap, de Bijenhoek en Helmerhoeknieuws organiseren samen Burendag op 25, 26 en 27 september. We hebben voor drie dagen gekozen en zodat het niet te druk wordt.
Burendag is voor en door bewoners, wat gaan we zoal doen?

Op vrijdagmorgen 25 sept is de Huiskamer van 10.00 – 12.00 uur op de Bijenhoek. De Huiskamer zal dan een strook voorjaarsbollen die al vroeg in het voorjaar bloeien planten. Wilmie de vrijwilligster van de Bijenhoek maakt een mooie selectie bollen. Linda en alle aanwezigen zullen helpen bollen planten.
Bewoners die willen komen kijken zijn van harte welkom. Even helpen mag ook. Een mooie gelegenheid elkaar te ontmoeten.

**********

De Bijenhoek wordt coronaproof gemaakt

ZATERDAGMORGEN 26 SEPT OM 09.30 UUR IS ER EEN BURENDAGACTIVITEIT

Door corona was het niet mogelijk om gebruik te maken van het wijkcentrum, zoals bijvoorbeeld de “HUISKAMER” en de Fotogroep. Ook op de donderdagavonden was het lastig om muzikanten uit te nodigen.
Onder het motto, het is niet voor niets Burendag, hebben de vrijwilligers besloten om de ruimte bij de picknicktafels volledig coronaveilig te maken en tegelijkertijd de druivenstruiken meer ruimte te geven door vier pergola’s te bouwen. De materialen zijn inmiddels opgehaald.
De pergola’s maken is niet veel werk en het is een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom aanstaande zaterdag. Wil je ook wel eventjes een handje helpen vanaf 09.30 uur schrijf dan je naam onder dit bericht. Vier bewoners is al genoeg. Het gaat om een paar uurtjes samen met de buurtjes. U kunt ook gewoon even komen kijken.

**********

Jong geleerd is oud gedaan, kinderen helpen mee met burendag

ZATERDAG 26 EN ZONDAG 27 SEPTEMBER KINDERACTIVITEITEN

Zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur zijn er in de Bijenhoek kinderactiviteiten. Op zaterdagmiddag maken kinderen hun eigen insectenhotel en op zondagmiddag gaan ze bloembollen planten, zodat de bijen in het vroege voorjaar al honing naar hun huis kunnen brengen.
Het belang van burendag en van kennismaken met de natuur is zo belangrijk dat de activiteiten op verschillende dagen plaatsvinden. Aan het maken van een insectenhotel kunnen 12 kinderen meedoen.
Vrijwilligster Linda Ludwig organiseert de middag. Er kunnen vier kinderen aan elke picknicktafel, daardoor kunnen de ouders op anderhalve meter blijven. Vind je het leuk om mee te doen, schrijf dan onder opmerkingen, ‘zaterdagmiddag en je naam.’ De eerste twaalf die zich aanmelden kunnen meedoen.

Zondagmiddag kunnen groepjes van ouders en kinderen samen meedoen. Er kunnen vijf groepjes meedoen op de veilige afstand van anderhalve meter. Vrijwilligster Wilmie ter Pelle zal alles in goede banen leiden. Vind je het leuk om mee te doen, schrijf dan onder opmerkingen, ‘zondagmiddag en je naam.’ De eerste vijf die zich aanmelden kunnen meedoen.