Een onafhankelijke jury, bestaande uit vrijwilligers van de Bijenhoek en een lid van de fotogroep Helmerhoekers hebben de winnaar van de fotowedstrijd 2020 aangewezen. De foto’s toonden een gevarieerd beeld, en waren een goede afspiegeling. Foto 1 en 2 ontliepen elkaar maar één punt. De Bijenhoek en de vijver waren in hevige concurrentie gewikkeld. De charme en ontwapende blik van een kind in de Bloemenhoek hebben waarschijnlijk net het verschil gemaakt. De derde foto toont de voeten van een loopgroepje, het geeft de diversiteit van de wijk aan en hoe bewoners in harmonie met elkaar omgaan. De vierde foto toont hoe het bijenleven met eenvoudige middelen gestimuleerd kan worden. De natuur tot in de haarvaten. Eenvoud doet wonderen zou je zeggen. De vijfde foto toon het prachtige buitengebied van de Helmerhoek, met daarin enkele waterkunstwerken. Inmiddels kunnen de schapen daar vrij rondlopen en mens en natuur vormen een eenheid. Met de winnaar zal contact worden opgenomen.