De Bijenhoek goed bezocht.

De donderdagavond is al helemaal ingeburgerd als een avondje uit naar de Bijenhoek.

Steeds meer bewoners vinden er hun weg en vanavond was het gezellig in de tuin. Op het program stonden de verkoop van groenten uit de moestuin en een leuke zelf uit te zoeken bos bloemen in de pluktuin. Bij de groentetafel direct bij de ingang van de Bijenhoek werd ook verse zomerhoning uit de wijk verkocht.

Minstens net zo belangrijk zijn hier de sociale contacten in de wijk en dat kan de reden voor een bezoek zijn, misschien ook wel voor wijkvertegenwoordigers. Niet even een krop sla kopen en wegwezen. Overigens mag dat natuurlijk ook. Een praatje maken als je dat wilt en de tuinen bezichtigen, daar gaven de meeste wijkbewoners hun voorkeur aan. Met 1,5 meter werd waar nodig netjes rekening mee gehouden.

Jenne van der Velde regelde voor vanavond een muzikaal optreden van een gave band. Zo tegen 19.00 uur werd er door de vier leden Ben, Marcel, Daan en Aicha begonnen en de bezoekers konden genieten van meest modern werk, waarbij gitaren, drum, maar ook klassieke instrumenten te horen waren. Zangeres Aicha zong een uur lang en deed ook nog een solo-optreden, waarvoor de handen op elkaar gingen.

Efrim Gesi begon met het snijden van courgettes en hij en zijn dochter bakten in een beslag een heerlijke lekkernij. De bezoekers genoten van deze traktatie.
Er werd nog lang nagepraat voordat het hek weer op slot ging.
Een geslaagde avond voor jong en oud.

Imkerij ‘t Helmgras wederom bedankt voor de gesponsorde potten honing, waarbij een deel van de verkoop rechtstreeks in de onkostenpot terecht komt voor toekomstige uitgaven.

Paul Snellink