Ongeveer vijf jaar geleden was de Bijenhoek een ondoordringbare wildernis. De hekken op slot, niemand kon binnen en ééns per jaar kwam een medewerker met een bosmaaier om te maaien. We zouden het haast vergeten hoe het er toen uitzag. Je kon zo vaak horen, van wie is dat eigenlijk en waarom doen ze er niets mee.

Vijf jaar later is het een ander verhaal. Vrijwilligers zijn elke dag aan het werk om de tuin een pleisterplaats voor de wijk te laten zijn. Iedereen die langs fietst kijkt met bewondering. Helmerhoekers lopen binnen om te kijken, de bloemen te ruiken en om onbespoten groente te kopen en bloemen. Ook uit andere wijken komen bezoekers. De campingbezoekers in de buurt op weg naar het centrum stappen door nieuwsgierigheid gedreven even af en vragen, wat is dit hier.
Soms moeten de vrijwilligers tegen de stroom oproeien, doordat het even niet meezit. Soms zijn ze heel blij, omdat er hulp wordt aangeboden of omdat de verkoop zo goed gaat zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken hoe ze volgend jaar weer aan zaden of planten moeten komen.

Meer weten over de Bijenhoek of belangstelling voor het werk in de Bijenhoek. Vaak zijn er vrijwilligers aanwezig, mailen of bellen kan ook helmerhoeknieuws@gmail.com of 06-16168263