Bericht van het dorpsplein.

Het dorpsplein, zo wordt de Bijenhoek ook vaak genoemd, was vanmorgen the place to be. In de wetenschap dat het wijkcentrum nog tot 1 september gesloten is, werd er een try out gehouden van de Huiskamer Helmerhoek. Ja het Noaberschap is ook van harte welkom in de Bijenhoek. De Huiskamer is in het klein begonnen in de open lucht. Samen met 1,5 meter afstand was dat de basis voor de eerste huiskamer. Op een van de tafels stond een echt koffiezetapparaat: verse koffie. En twee soorten cake waren er ook om te proeven. Er waren zes gasten uitgenodigd die voorheen ook de Huiskamer Helmerhoek bezochten en ze vonden het reuze gezellig. Wie in de zon wilde kon buiten de luifel zitten en wie schaduw wilde zat onder de luifel. Er zijn via het wijkbudget mooie en vooral stevige krukjes besteld bij Ikea. Dit bedrijf was overdonderd bij een bestelling van 12 van die krukken tegelijk. Ze kwamen niet verder dan 5 stuks en de rest wordt nageleverd. Jenne van der Velde is hierin de initiatiefnemer en zet de bouwpakketten in elkaar en voorziet ze van botenlak. Ze staan immers buiten. Er wordt dus aan meer zitplaatsen gewerkt. Ruimte is er genoeg in de Bijenhoek. Dat is het probleem niet.

A.s. vrijdag is er weer een Huiskamer. Alleen regen houdt je dan tegen. Maar de vrijwilligers gaan voor mooi weer. Kom niet zo maar naar de Bijenhoek. Je wordt er voor uitgenodigd. En iedereen komt aan de beurt. En het is de bedoeling dat we de groep bezoekers groter maken. Lastig is dat er geen toilet beschikbaar is. Die houten krukjes zijn vooral weerbestendig en Linda Ludwig overlegd met de uitgenodigde gasten, wie er verstandig aan doet om een wat beter zittend klapstoeltje mee te nemen. De vrijwilligers van de Huiskamer zijn blij met de geslaagde ploeg. We kunnen weer. En een tweede koffieapparaat is al geregeld.Bij de foto’s: Op de eerste foto de bezoekers van de eerste Huiskamer. Foto 2: Roken kan ook. De rokers zochten zelf een plek. De harde werkers van de Bijenhoek schoven een tafel verder aan.