In de Bijenhoek, door sommigen wel het dorpsplein in de wijk genoemd en door anderen de tuinkamer van de wijk, wordt een volgende stap gezet in de ontwikkeling. Tegen het hek van de imkers zal dit najaar een bessenhoek gemaakt worden. Er staan al verschillende bessenstruiken in de Bijenhoek op niet zo’n gunstige plek. De eerste stap voor de ontwikkeling is dat de grond vrij gemaakt wordt van verschillende planten, zoals de smalle weegbree en zuring. Zodra de grond schoon is wordt er gefreesd. Deze zomer wordt de bessenhoek onkruidvrij gehouden en worden er verschillende bloemensoorten gezaaid. In het najaar worden de bessenstruiken geplant. In de paden tussen de bessenstruiken wordt beplanting aangebracht en als bodembedekking wordt gebruik gemaakt van houtsnippers. Het voordeel van houtsnippers is dat die het vocht vast houden en een humusrijke laag vormen, dat is goed voor de bessenstruiken. De Bijenhoek zou niet kunnen zonder de deskundigheid van Wim Boers en de adviezen van Leon Haghuis en dit nieuwsbericht ook niet. De Bijenhoek laat de wijk bloeien, komend jaar hoort de bessenhoek daarbij.