Veiligheid boven alles in de Bijenhoek

Hoewel de bijen in de Bijenhoek zich vreedzaam gedragen kunnen er allerlei oorzaken zijn waardoor iemand door een bij gestoken kan worden. Dat is onaangenaam en voor zover we weten kan voor degene die er allergisch voor een bijensteek ook gevaarlijk zijn. Vandaag is er vakkundig een hek met een poort aangelegd in de stijl van de eerder geplaatste afscheidingen. De toegang tot de Bijenstal is alleen onder begeleiding van de imkers toegestaan.
Dit deel van de Bijenhoek met naast de Bijenstal een vlinderparadijs en op de ruimte ervoor een wilde bloementuin is klaar. De grotere werkzaamheden zijn op een haar na uitgevoerd. Het veilig opbergen van het gereedschap is nog een punt van aandacht, evenals de mogelijkheid om bij slecht weer (deze dagen nauwelijks voor te stellen) een schuilgelegenheid te hebben. Daarover wordt volop nagedacht. Als toetje voor deze week, als het beetje meezit wordt deze week nog een schaduwdoek boven één van de drie picknicktafels aangebracht.