Vrijwel elke dag is er wel een vrijwilliger in de Bijenhoek aan het werk. Er is geen gezamenlijke koffiemoment en er zijn geen afspraken wanneer er gezamenlijk gewerkt wordt. Niettemin vinden de vrijwilligers het leuk om aandacht aan de tuin te besteden. Vandaar dat er elke dag wel iemand aanwezig is. De regel van minimaal 1,5 meter afstand wordt streng aangehouden, de tuin is groot genoeg om veel meer afstand te houden en dat gebeurt ook. Paul heeft zich al uitdaging gesteld om de heg er piekfijn uit te laten zien. Hij is daar ruimschoots in geslaagd. Het ziet er naar uit dat snel begonnen kan worden met het inzaaien van een prachtige bijenvriendelijke border.
De omgeving van het kunstwerk “Insectenhotel” heeft een opknapbuurt gehad. Het kunstwerk van Klaas symboliseert dat op het oog waardeloze materialen in de natuur nog een belangrijke rol kunnen vervullen voor insecten. Efrim heeft gebruik gemaakt van het vriendelijke aanbod van de buurman om de kas te gebruiken, onder glas bij een temperatuur van 30 C en met goede verzorging ontkiemen de zaden snel en kunnen de eerste planten binnenkort verspeend worden. Wilmie en Henny hebben het patroon van de bloementuin uitgezet en met ongeduld zien ze uit naar het moment dat de zaden en vaste planten er in kunnen. Inmiddels heeft opnieuw een bewoner belangstelling getoond voor vrijwilligerswerk in de Bijenhoek. Een mooie bijenzomer komt eraan.