De bijenstal is officieel geopend door beide imkers en het vlinderparadijs is fors uitgebreid.

Om voorbereid te zijn op het bijenseizoen moest er het een en ander gebeuren. Voor de veiligheid is een afrastering om de bijenstal gemaakt zodat bezoekers in de Bijenhoek niet in de vliegroute van de bijen staan. De afrastering wordt binnenkort nog wat uitgebreid, zodat ook kinderen zonder risico in de Bijenhoek kunnen lopen en de bijenstal alleen onder toezicht bekeken kan worden. Veiligheid voor alles.
Daarmee is ook het Vlinderparadijs groter gemaakt. De grond is gefreesd, zodat gezaaid kan worden. Op de foto’s is te zien welk deel Vlinderparadijs wordt. De rand is al eerder ingeplant met buddleja’s en de andere kant wordt ingezaaid met wilde bloemen. Een prima combinatie voor bijen en vlinders.

Eem vijgenboom stond al bij de bijenstal, daar is een bijenboom aan toegevoegd, daarna is het Vlinderparadijs mooi aan kant gemaakt. Zodra het kan wordt de beplanting voor de bijenstal aangebracht, dan is dat deel van de Bijenhoek klaar voor de zomer. Om een kroon op het werk te zetten hebben de imkers met plezier een informatiebordje op de bijenstal geschroefd. Een officiële zou je het kunnen noemen.

Het werk is natuurlijk belangrijk, gezelligheid telt ook mee. Met zijn zessen samen in de frisse buitenlucht er aan werken om er iets moois van te maken geeft veel plezier, voor de bijen, voor de natuur en voor jezelf om te zien wat er uit je handen kan komen. Een buurtbewoner heeft even een kop koffie gebracht. Niet te vergeten, de laatste foto is een geschenk van de imker Henk van der Leij, zodat alle vrijwilligers met een sleutel naar binnen kunnen.

Vind je het ook leuk om een paar uurtjes in de gezonde buitenlucht te werken. Bij droog weer zijn maandagmorgen vanaf 10.00 uur zijn er opnieuw vrijwilligers in de Bijenhoek. Je bent welkom, wil je meer weten, je kunt ook altijd mailen naar Helmerhoeknieuws@gmail.com of een persoonlijk bericht sturen als je vragen over de Bijenhoek hebt of er ook wel eens een paar uurtjes uit wil en uitwaaien in de Bijenhoek.