Het is zover, aanstaande zondag is er voor alle bewoners een natuurmarkt in de bijenhoek in Helmerhoek. Niet alleen bewoners van Helmerhoek zijn welkom, iedereen is welkom. De bijenhoek is het gemakkelijkst per fiets te bereiken via de Oude Dijk.
Inmiddels kunnen we al een tipje van de sluier oplichten wie er op de natuurmarkt aanwezig zijn. De IVN heeft haar medewerking toegezegd met veel informatie over de natuur. De Usselermolen komt, met voorlichting over de molen, de verkoop van meel en wie de pannekoeken wil proeven die van het meel gebakken kunnen worden, kan dat ter plaatse doen.
De imkers vertellen alles over de prachtige bijenstal en verkopen Helmerhoekse honing. Erve Leppink verkoopt uit eigen moestuin groenten en ‘t Helmgras verkoopt voor een zeer voordelige prijs van één euro vaste planten. Miranda Arling is er, ze verstopt beschilderde stenen in de omgeving en in de bijentuin en leert hoe je zelf deze prachtige stenen kunt maken. Standhouder Herman verkoopt op deze natuurmarkt vele soorten heerlijke jam, die op een fraaie kar gepresenteerd worden.
Voor de kinderen, er is in ieder geval is een springkussen, zodat de kinderen even kunnen bewegen, daarnaast zijn er verschillende activiteiten, vogelhuisjes in elkaar zetten en beschilderen en een insectenhotel maken. Willy Bruins geeft daaraan leiding en biedt een helpende hand.
Aan Marjan Veldhausz, voorzitter van het wijkplatform Helmerhoek kun je alle vragen stellen over het wijkplatform, daarnaast heeft ze een kraam met prachtige sieraden.
De fotogroep Helmerhoekers laat bezoekers genieten van de demonstratie van een fotoshoot, in een decor van strobalen. Linda Ludwig informeert bewoners over alle activiteiten in het wijkcentrum, zoals de huiskamer, het repaircafé, het naaicafé en het mantelzorgcafé. Niet te vergeten een kraam met allerlei snuisterijen en de zwerfboekenkast zwerft rond in verschillende kramen, je kunt met een mooi boek voor de vakantie naar huis.
Graag zien we je op 14 juli tussen 11.00 en 15.00 uur
De natuurmarkt kan worden gehouden, mede door de ondersteuning van het projectteam Bijenhoek, de vele vrijwilligers en de bijdrage van Albert Heijn Helmerhoek.

Voor meer informatie helmerhoeknieuws@gmail.com